top of page

tor. 16. nov.

|

Vang kirke

Les Chants de l’Amour - Kjærlighetssanger

Norgespremiere av Gerard Griseys store verk "Les Chants de l´Amour" for tolv stemmer og elektronik fra 1982/84. Verket omsluttes og kontrasteres med musikk av J.S. Bachs, I.-L. Daniel-Lesur og Clemens non Papa. Julia Selina Blank, dirigent David Cariano Timme, elektronikk

Tid og sted

16. nov. 2023, 18:00 – 19:15

Vang kirke, Vangsvegen 358, 2322 Ridabu, Norge

Om arrangementet

Kjærlighetssangen er en vanskelig sjanger, skriver Gérard Grisey i omtalen av sitt verk. Han spør om det i det hele tatt finnes noen likhet mellom hans stykke og det for eksempel Schubert ville kalle en kjærlighetssang. Grisey svarer ikke på spørsmålet, men fortsetter med å beskrive hvordan det musikalske materialet i det 35 minutter lange verket er hentet fra en lydlig analyse av setningen «I love you». Teksten er fragmenter av kjærlighetserklæringer på 22 språk, navn på kjente elskende, som Tristan og Isolde og Orfeus og Eurydike, samt utdrag fra romanen Rayuela av Julio Cortàzar. Verket er dedisert til «alle jordens elskende».

Griseys kjærlighetspluralisme er utgangspunkt for vårt program. Hans verk møter Jean-Yves Daniel-Lesur og Jacobus Clemens non Papas svært ulike skildringer av den sanselige, hengivne og erotiske skildringen kjærligheten mellom kong Salomo og hans egyptiske forlovede fra Høysangen i Bibelen. Dette skaper en sammenheng til hvordan J.S. Bach tonesetter tekster om den religiøse kjærligheten.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Vocal Art og Bodø2024.

Dele dette arrangementet

bottom of page